Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA
Négyfal

Raklapból karácsonyi 3D-s kisváros – a legszebb dísz a kertbe!



Az idő elteltével már az apró díszek is elképesztő drágák a boltokban, főleg, ha kültéri díszítést szeretnénk. Mint mindenre, erre is van költséghatékony megoldás, ami ráadásul fantasztikus családi program, és elképesztő kreatív is.

Nincs másra szükségünk, csak egy sima raklapra – nem kell ilyen-olyan drága fajta – ceruzára, fűrészre, és tetszőleges díszítésre.

Az elején meg kell rajzolni a házakat, ablakokat, amiket aztán majd kivágunk. Érdemes egy vastag ceruzával, filccel rajzolni, hogy egyszerűbb legyen a kivágás.

Ha ez megvan, jöhet a háztetők kivágása. FONTOS, hogy szemüveg legyen rajtatok, mert a forgács repül mindenhova, ami veszélyes lehet.
Lényeges, hogy sok háznak alacsonynak kell lennie, hogy a mögötte lévő, magasabb házacska kilátszódjon, így 3D-s hatást adva az egésznek.

Mi egy fúróval kifúrtuk az ablakok széleit, hogy egyszerűbb legyen kivágni azokat. Ha ezzel megvagyunk, a hátsó rész kerül előtérbe. Amire nincs szükségünk az utolsó sorból, azt levágjuk – ezek lesznek majd a talpai a falunak, amitől nem dől el, illetve az első sorban is hasznosítjuk ezeket a részeket.

Ezután már csak az első rész van hátra. Tetszőlegesen vágjuk belőle házakat, és fúrjuk fel az első részre. Ezzel talpat biztosítunk a dísznek, illetve megkapja a harmadik réteget.

Ha összeállt az egész, csiszolópapírral menjünk át rajta, hogy tökéletes legyen a hatása, és ne látszódjanak az esetleges vágás közben történt hasadások a fában.

A kész falut díszítsétek fenyőággal, borostyánnal, égőkkel, és bármivel, amivel szeretnétek. Az összhatás varázslatos, és elkészítési ideje mindössze 2 óra, amit a családdal töltesz – arról pedig, hogy mennyit spórolsz vele, ne is beszéljünk!

Álljatok neki, megéri!

Tovább
0

Egyszerű és nagyszerű: saját készítésű adventi koszorúk



advent karácsony koszorú

A koszorú a karácsonyi időszakban egy fontos jelkép, így mindenki nagy hangsúlyt fektet arra, hogy tökéletesen mutasson. Azonban - és most nem a boltok ellen szeretnék beszélni - sokkal drágább kész koszorúkat veszünk, amik minőségben nincsenek a toppon, vagy nem hasonlít az elképzelésünkhöz, esetleg van rajta valami, ami mégsem tetszik.

Ez okból mi már hosszú évek óta saját magunknak csináljuk a koszorúkat, ami nem csak költséghatékonyabb, de fantasztikus családi, kreatív program is egyben.

Tovább
0

21 otthonos Ajándékötlet 10.000 Ft alatt



karácsony ajándékötlet skandináv stílus lakberendezés online mustra

Bár az idei karácsony biztosan más lesz, mint az eddigiek, ajándékozni azért sokan fognak, fogunk, lássuk be. Az alábbi - szubjektív - válogatással azoknak szeretnék segíteni, akik szívesen választanának valamilyen otthonos, lakberendezéssel kapcsolatos ajándékot szeretteiknek, de nem szeretnének sok időt tölteni a kínálat böngészésével, akár online, akár valamelyik bútoráruház helyszínén. Avagy: megnéztem, kiválogattam, hogy neked már ne kelljen.

Következzen a 21 ajándéktipp, kattintható URL-lel, aktuális árral és képekkel 4 hazai bútoráruház kínálatából!

Tovább
0

25 dekoráció égősorból



karácsony dekoráció válogatás égősor

Nem titok, hogy szívből szeretjük az égősor-dekorációkat, minden évben elő is vesszük ezeket, de nem véletlenül: mindig van új inspiráció, amiből ötletet lehet meríteni. Böngésztünk egy kicsit (na jó, nem is olyan keveset) az interneten, milyen csillogó, meleget sugárzó, otthonos megoldások is vannak erre az egyszerű, de annál hatásosabb dekorkellékre. Jöjjenek hát a világító otthondíszek kreatív megoldásai, hangolódásra fel!

Tovább
0

25 skandináv karácsonyi dekorötlet



karácsony ünnepi dekor inspiráció skandináv stílus

Meleg, ünnepi hangulatot sugárzó girland, gyertyák és mécsesek az ablakban, pasztell színekben pompázó asztalteríték, zöld, gyantaillatú fenyőág és csillagok - van mit elleseni a skandináv stílus ünnepi dekorációiból. Az alábbi összeállításban a téli, adventi időszakra hangoló, jól eltalált otthondekorációkat válogattunk, inspirációul a karácsonyi készülődéshez.

Tovább
0

Reblog