tető nagyvilág különlegesség építészet dizájn kreatív

Koppenhága Nørrebro kerületének egyik legsűrűbben lakott részén van egy olyan épületegyüttes, ahol udvar, kert vagy más szabad tér egyáltalán nem létezik. Egy belga építészeti cég azt a feladatot kapta, hogy húzzon fel három penthouse lakást a fejlesztő cég tulajdonában álló épület tetejére. Ők pedig úgy döntöttek, hogy a tetőn az általuk elképzelt szerkezetet keltik életre - a lakóközösség által hiányolt "kertet" csempészik az épület tetejére.

 

A végeredmény egy olyan tető lett, ahol egyfajta "játszótér" is van - ütéselnyelő felülettel és függőhíddal -, zöld domb igazi fűvel és növényzettel, kilátó rész, kinti konyha és grillező, fa fedélzettel. 

tető nagyvilág különlegesség építészet dizájn kreatív

tető nagyvilág különlegesség építészet dizájn kreatív

tető nagyvilág különlegesség építészet dizájn kreatív

tető nagyvilág különlegesség építészet dizájn kreatív

tető nagyvilág különlegesség építészet dizájn kreatív

tető nagyvilág különlegesség építészet dizájn kreatív

Használatban a játszórész:

tető nagyvilág különlegesség építészet dizájn kreatívÉs az egyik penthouse: 

tető nagyvilág különlegesség építészet dizájn kreatív

tető nagyvilág különlegesség építészet dizájn kreatív

tető nagyvilág különlegesség építészet dizájn kreatív

tető nagyvilág különlegesség építészet dizájn kreatív

Érdekelnek hasonló bejegyzések? Ha igen, itt követheted a blogot facebook-on!
 
Képek forrása: itt.