Shellnek, a fiatal, amerikai nőnek 6 év után elege lett az egymásra halmozott ruha kupacokból, a szűkös helyből eredő nyomasztó hangulatból, és úgy döntött, egy belső építészt bíz meg az egyszobás lakás felújítási munkálataival. A new yorki garzon 39 négyzetméteres alapterületéből végül 48 négyzetméternyi hasznos területet alkottak – egy plusz hálószinttel kibővítve a rendelkezésre álló teret.

 

Az első, ami a képek alapján az eszembe jutott, az volt, hogy milyen nyitott és tágas a belső tér! Majd megláttam a felújítás előtti fotókat, és rögtön a tároló felületeket kezdtem el keresni – jó az, ha az embert hozzáértő segíti egy átalakítás során, de hova tűnt a sok minden, ami szanaszét heverve lepte be a korábbi enteriőrt? Pedig ott vannak azok a szekrény-megoldások, de kreatívan és ügyesen a falak homogén összhangjába rejtve. A konyhában a sarokfalba, a konyhapultba rejtve, hogy csak néhányat említsek. 

A hófehér és a meleg barna fa: tévedni nem lehet ezzel a kombinációval. 

A tulajdonos szerette volna valamennyire elkülöníteni a háló részt a nappali élettértől, amire az egy légterű garzon alapból nem adott lehetőséget. Innen jött az alvógaléria ötlete, ez inspirálta az egész átalakítási folyamatot. A belmagasság nyújtotta opció kiaknázásával sikerült is egy alacsony, de mégsem nyomasztó második szintet kialakítani, cserébe pedig egy sokkal tágasabb, kényelmesebb, otthonosabb lakás lett a végeredmény.

Az ágy, a háló-szint alulról nem is látszik, sikerült elbujtatni egy takaró elem mögé: 

Shell otthonról dolgozik, így az is fontos volt számára, hogy inspiráló, világos dolgozórésze legyen a lakásban – erre a legjobb hely az erkély mellett kínálkozott, az egészséges nappali fénytől vidám, kreatív hangulatú lett a kis munkasarok.

Bőven elég tárolóhely a konyhai szekrényekben is:

A rejtett szekrény:

A fürdőszoba korábban:

Ha tetszett a bejegyzés, ide kattintva követheted a blogot facebook-on!

Képek forrása: itt.