iskola felújítás átalakítás nagyvilág nagycsalád belső két szintes egybe nyitott

Egy régi holland iskola épületében található az alábbi lakás, amiben egy ötfős, aktív család lakik.

 

Egy építészeti projekt keretén belül először 10 lakássá alakították az amszterdami iskolát, majd azon belül is az egyik ingatlan felújítását kapta feladatul egy belső építész stúdió. Az eredeti szerkezethez nem nagyon nyúltak, tiszteletben tartva a hely eredeti funkcióját - egy egybenyitott alaprajzú, egyszerű és ipari anyagokkal operáló otthonná alakították a korábbi suli részt.

iskola felújítás átalakítás nagyvilág nagycsalád belső két szintes egybe nyitottA nagy belmagasság lehetővé tette egy második szint kialakítását is, ahová a dolgozó-, és zeneszobát költöztették. Az egybenyitott tereknek köszönhetően egyszerre főzhet az anya a konyhában, játszhatnak a gyerekek a nappaliban, és zongorázhat az apa anélkül, hogy el lennének zárva egymástól. A beton mindenesetre érdekes választás parketta és járólap helyett, de hát ízlések és pofonok - az iskolában bejött, biztos úgy gondolták, egy otthonban is jó lesz. 

iskola felújítás átalakítás nagyvilág nagycsalád belső két szintes egybe nyitott

iskola felújítás átalakítás nagyvilág nagycsalád belső két szintes egybe nyitott

iskola felújítás átalakítás nagyvilág nagycsalád belső két szintes egybe nyitott

iskola felújítás átalakítás nagyvilág nagycsalád belső két szintes egybe nyitott

iskola felújítás átalakítás nagyvilág nagycsalád belső két szintes egybe nyitott

Érdekelnek hasonló bejegyzések? Ha igen, itt követheted a blogot facebook-on!
 
Képek forrása: itt.