Amikor egy fiatal pár 35,7 négyzetméteres otthonba költözik, az általuk választott belsőépítész csapattól elég sok kérdésre számíthatnak. Kik ők, mi a fontos számukra, milyen az életstílusuk, sokat járnak-e el, vagy inkább otthonülő típusok, terveznek-e gyereket, milyen nagy a baráti körük, stb. 

Ebben az ukrajnai lakásban a dizájner csapat a pár preferenciáit szem előtt tartva alakította ki a sokoldalú és stílusos otthont. A lakás ugyan kicsi alapterületű, de a variálható bútoroknak és tárolási lehetőségeknek köszönhetően nem szorítja túl szigorú keretek közé a tulajdonosokat. 

A minimalista garzon a társasági életet élő párnak nem csak vacsoraparty-k rendezésére, moziestek megtartására, de akár a vendégek ott alvására is lehetőséget biztosít.

Az épület egykor a város első újságjának nyomdájaként funkcionált. A téglafal a lakás háború utáni gyökereiről árulkodik, míg az új fa padló egy modern kifinomultságot kölcsönöz a belső térnek. A hatalmas belmagasság tálcán kínálta egy második szint kialakításának lehetőségét, amivel maximálisan sikerült kiaknázni a helyben rejlő lehetőségeket.  

A privát szférát biztosító háló nyitott és világos, ugyanakkor teljesen leválasztott a nappali nyüzsgő légterétől. A két tér egy egyszerű és biztonságos lépcsővel van összekötve. 


A tévé problémás dizájn eleme lehet egy lakásnak, itt a dizájnerek egy projektoros rendszer mellett döntöttek. A képernyő egyszerűen felhúzható és eltűntethető, ugyanilyen egyszerűen pedig előhívható egy barátokkal eltöltött mozi-esthez is. 
A nappali túlméretezettnek tűnő szekrényei a lakás másik "átalakítáható" titkát rejtik. A nagyobb kanapé elcsúsztatható az útból, így át tudja adni a helyét egy kinyitható étkező asztalnak és székeknek - de a felszabadított felületet tánchoz vagy hálózsákos ottalváshoz is használhatják. 
Ami első ránézésre egyforma konyhaszekrények sorának tűnik, tulajdonképpen mindent magában foglal, ami egy modern konyhában szükséges lehet; többet között egy mosogató-, és mosógépet, elektormos főzőlapot, sütőt, szagelszívót, és egy beépített hűtőgépet. Mindez finoman a berendezésbe olvad.

A kis fürdőszoba:Íme, a tervrajz:

És egy rövid videón a lakás átalakítáhatósága bemutatva:


Ha tetszett a bejegyzés, ide kattintva követheted a blogot a facebook-on!


Tetszett a bejegyzés? Kövess minket facebookon!