Úgy tűnik, megállíthatatlanul közeledik a tavasz; ennek örömére ezúttal egy vidám, mediterrán stílusú házat mutat be a blog, amelyet a rengeteg napfény, a nagy ablakok, tágas terek, meleg színek, a puha szövetek és a sok faanyag tesz olyan otthonossá és barátságossá. Nem volt mindig ilyen; egy lakberendező cég csapatát kérte fel a tulajdonos, hogy alakítsanak belőle kellemes, kényelmes otthont.

A csapat első benyomása alapján a ház rideg és szürke volt, kongó, üres, egyenetlen terekkel – ugyanis egy hegy oldalában épült. Nem találtak benne semmi szépséget, leszámítva egy valamit, az ablakokból gyönyörű kilátás nyílt a Costa Bravára - ez adta nekik az inspirációt, majd hamar rá is beszélték a tulajdonost a teljes felújításra. Így fest most a ház:

A földszinti társalgóból nyílik az egyik terasz. A nappali falánál végigfutó kis polc pedig kettős funkciót lát el: alátámasztja a kandallót, emellett pedig pakoló- és tároló- felület is.

Az eggyel magasabb szinten alakították ki a nyitott konyhát, a bútorok ugyanolyan színűek lettek, mint a gerenda. 

A ház több szinten elhelyezkedésének előnye, hogy minden szobában lehetőség nyílt egy újabb kijárat kialakítására, a szabadba. Ahol csak lehet, terasz épült. 

A könnyű acélszerkezetű étkezőasztalnál akár nyolc vendég is elfér egyszerre. 

A ház többi részével harmonizálva, a szintek miatt kiemelt fontosságú lépcsőket is tölgyfából készítették. 

A hálószobát a fürdőtől elválasztó fal egyike a kevés falnak a házban. Könnyű üvegből készült, így lehetővé teszi, hogy mindkét helyiségbe jusson a természetes napsütésből. 

A hálóban meghagyták a boltíves ablakok eredeti formáját. 

Ha tetszett a bejegyzés, ide kattintva követheted a blogot a facebookon!

Tetszett a bejegyzés? Kövess minket facebookon!