Írjunk üzeneteket a falra - az asztalra, sőt, a szekrényekre is! A táblafestékkel kezelt felületekre ugyanúgy írhatunk krétával, mint az iskolai táblára gyerekként, itt viszont semmi tétje nincs annak, amit felvésünk rá, ellenben nagyszerűen dekorál.

Egy táblafestékkel lekent asztalon mindig egyedi terítéket használhatunk: a krétával rajzolt dekoráció helyettesíti a terítőt, és az étkezés után egyszerűen letörölhető - egy nedves szivacs, és újra üres/tiszta a felület!

Alkalomtól, vendégül látott személyektől függően egyedi üdvözlő, illusztrációs üzenetekkel láthatjuk el az asztallapot, külön kereteket adva az egyes helyekhez.

Fessük le a cserepeket, kaspókat, és írjuk rá a fűszernövények nevét - mutatós, és praktikus is!

De ugyanúgy jó megoldás lehet a komódra is, nem csak homogén, jól fedő bevonatként alkalmazhatjuk a festéket, megjelölhetjük vele a különböző fiókokat, hogy kihúzás nélkül is tudjuk, melyikben mi van - vagy, ha emlékeztető nélkül is tudjuk, egyszerűen csak dekorálhatunk is vele.

A gyerekholmikat is egyszerűen rendszerezhetjük a feliratokkal a fiókokon, és kisebb illusztrációkkal még fel is dobhatjuk a sokszor egyhangú bútorelemeket. 

De akár a szekrény tartalmától független idézeteket, üzeneteket is írhatunk rá. Ha nem tetszik az eredmény, vagy meguntuk, egyszerűen csak letöröljük, és írhatunk rá valami mást. 

Használhatjuk a tábalfestéket eredeti funkciójában is, kicsit másképp: üzenőfalként, vagy jegyzetlapként is a falon.

Posztersínekbe bújtatott kartonlapokon, vagy farostlemezeken is használhatjuk, így egyedi, személyre szóló, és akár naponta változtatható szövegeket rajzolhatunk rá..

..vagy bekeretezhetjük személyes üzeneteinket is. 

A konyhában is előnyös lehet, azon kívül, hogy jól is mutat: egy gyakori, vagy kedvenc recept a tűzhely mögött/fölött a falon jól jöhet sütésnél/főzésnél, és még dekoratív is.

Lekváros, befőttes üvegek tetejét is lefesthetjük, és bármikor újraírhatjuk, attól függően, épp mit tárolunk bennük.

Vagy lefestett, régi befőttes üvegekre is festhetünk egy címkényi felületet, jelölve rajta, hogy mi van az üvegben.

Szuvenír: egy gyufásdoboz, lefestve tábalfestékkel - személyes üzenet és kreatív ajándék egyben.

Az ágytámlán is üzenhetünk, akár minden reggel valami mást.

A falon alkalmazva: nem csak a gyerekek rajzolhatnak rá, egyéni naptárt is készíthetünk krétával, beleírva a fontosabb tennivalókat, jelölve a fontos dátumokat - a hónap leteltével pedig egyszerűen csak új hónapot kezdhetünk. 

Készíthetünk egyedi, ajtóra akasztható üzeneteket is.

De ha van kifejezetten társasjátékokra használt dohányzóasztalunk, az eredményeket is vezethetjük krétával az asztallapon.

Egy ajtóra is írhatjuk kedvenc idézetünket, személyre szóló üzenetünket.

Személyes üzenetek a falon, keretbe foglalva:

A borosüvegeket is bevonhatjuk táblafestékkel; írhatunk rá évszámot, nevet, üzenetet, akár még borral együtt is átadhatjuk egyedi ajándékként, de használhatjuk az üres üveget - vázaként is akár. 

Táblafestéket itthon hobby-művész boltokban, vagy webáruházakon keresztül is vásárolhatunk.

Tetszett a bejegyzés? Kövess minket facebookon!