Hogy miről híres Szocsi? A hamarosan kezdődő téli olimpián kívül rejteget még turisztikai látványosságot: az egykori diktátor, Sztálin kedvenc pihenőhelye is a grúz határ közelében lévő tengerparti faluban állt. 

Az 1937-ben építtetett dácsa egy félreeső dombon fekszik, az épület berendezése pedig rendkívül puritán; egy szobában állt például a diktátor golyóálló kanapéja, íróasztala, valamint ágya is. Ma múzeumként funkcionál, így valószínűleg az olimpiára látogató turisták egy része ide is tesz egy kitérőt.  Azoknak pedig, akik nem utaznak Szocsiba, ellenben kíváncsiak a "berendezésre", íme, néhány fotó a fa és a zöld festék találkozásáról:

A gyógyfürdőkkel ellátott villa igazi spa-komplexum, biliárdteremmel és egy benti medencével kiegészítve. A Green Groves-ként (jelentése: zöld ligetek) ismert luxusnyaraló több összekapcsolt épülettel rendelkezik, és nevéhez hűen mindet a zöld számos árnyalata borítja.  

A kék biliárdasztal és a leveles tapéta a monumentális szobában:

Kissé lehangoló háló, mindenütt fa borítás.

A fa kazettás tanácsterem, visszafogott art deco órával és kandallópárkánnyal.

Íme a villa úgynevezett moziterme: ugyan jelenleg inkább egy barlangszerű emlékműre hasonlít, az életnagyságú viasz Sztálin-szoborral. 

A nem hivatalos ügyeknek szánt sakkszoba, amiben Sztálin túlméretezett sakktáblája (és bábui) találhatók. 

Életkép:

Ha tetszett a bejegyzés, ide kattintva követheted a blogot a facebookon!

Tetszett a bejegyzés? Kövess minket facebookon!