A Szingapúrban épült Fűzfa Ház egy nyitott és tágas otthon, amit egy fiatal családdal együtt úgy terveztek az építészek, hogy a természetből a lehető legtöbbet magábaolvassza.

A kis domb tetején álló házat úgy építették, hogy a szingapúri ritkán fújó szélből és lágy szellőből minél többet "befoghassa". Ehhez az építészek az alaprajz nagy részét nyitottra tervezték, és úgy tájtolták a házat, hogy a legjobban profitálhasson az időjárás adta legetőségekből. 

A természetet nemcsak, hogy "beengedték" a házba, az épület esztétikumának hatalmas részét képezi. A konzolos tető tetejét egyszerű pázsit borítja, amit egy lépcsőzetes lombozattal körülvett, nyitott tetőablak egészít ki.


Ez a belső tér természetes fényét biztosítja, emellett pedig még keretbe is foglalja a többi növénnyel együtt, sekély vizű medencébe ültetett kis fát, közvetlenül alatta. Ha a tulajdonosoknak túl melege lenne, van egy olyan medence is, ami a ház külső homlokzatának egy részét öleli körbe.  

Ha tetszett a bejegyzés, ide kattintva követheted a blogot a facebookon.

Tetszett a bejegyzés? Kövess minket facebookon!