Még egy ideig reménykedtem az indiánnyár visszatértében, de most, hogy beköszöntött az október is, én pedig hiába vártam türelmesen a langyosabb estékre, úgy döntöttem, ideje elengedni az illúziót, és beengedni azt őszt a lakásba - nem csak ruhák, de melegebb, zárt cipők formájában is. Ekkor szembesültem újra az örök problémával, ami valahogy így szól: uramatyám, hova tegyük ezt a sok cipőt? Minél többen élnek egy háztartásban, annál több csizma, cipő, szandál és papucs keresi a helyét a lakásban, ilyenkor jól jön néhány kreatív ötlet a tárolásukhoz. Ezekből szemezgettem:

A fenti képen bemutatott ötlet önmagában jó is lehetne, egy falfelületre rögzített, lefestett szegélylécre a magassarkú cipőket tökéletesen elhelyezetjük, így felszabadítva padlófelületet. Nem csak praktikus, mutatós megoldás is, de kérdés, hogy ki az, akinek egy ilyen ötletes design megér annyit, hogy összekoszolja a cipők sarkával a falat. Ennek életszerű kivitelezése, ha az adott felületet bevonjuk tapétával, textillel, vagy színesre festjük (és kicsit sűrűbben helyezzük el egymás mellett a lábbeliket).

Az alábbi példa máris racionálisabb, egy gardróbszoba ajtajának belső falára rögzített, műanyag zsebes tároló valóban jó megoldás lehet.

Egy lecsiszolt, lefestett raklapot a falhoz támasztva, akár tizenkét pár cipőt is befogathatunk. 

Ahogy egy kabátakasztó-sort is felhasználhatunk másképp.

Az első példában már említett fali szegélylécet az eredeti helyén is használhatjuk, a szezonalitásuk miatt az adott időszakban nem használt női magassarkúkat a mennyezethez közel is felfüggeszthetjük.

De tarthatjuk a cipőket egy szép, nagy kosárban is, egy polcos elem, vagy komód alatt.

Színes, designos vödrökbe is halmozhatjuk az éppen nem használt cipőket, egy kis névkártyával ellátva külön családtagoknak dedikált bontásban.

Egy kis desgin: egy régi, nem használt létrát is a falnak támaszthatunk, a magassarkú cipők itt is jól meg tudnak kapaszkodni - és még jól is mutatnak.

Ezt az elemet minden olyan, ki nem használt helyre érdemes alkalmazni, amely méretéből adódóan csak parlagon maradna: egy kihúzható oszlopban is tökéletesen használható a papucs-zsebes megoldás.

Tarthatjuk a lábbeliket az ágy végében, egy diszkrét, fiókos komódban is, aminek a tetejére is tudunk pakolni..

..vagy polcos elembe rejtett kosárkákban is.

A papucsok, szandálok jól elférnek a kissé átalakított drótvállfákon is, egy pvc-csőre, vagy függyönyrúdra akasztva (amelyet könnyen rögzíthetünk egy falfelület aljára, a polcok alá is). Itt szerepel az elkészítési módja (bár angol nyelvű, igény esetén szívesen lefordítom egy külön bejegyzésben).

A babacipőket csíptethetjük egy karnisra, amit szintén a földhöz közel szögelünk a falra, a kis cipőcskék design-elemként is elmennek.

Aggathatjuk a zsebes tárolót térelválasztó-, vagy spanyolfalra is.

Rejthetjük őket lépcsőbe is:

És végül, de nem utolsó sorban, használhatunk egy régi képkeretet vagy tálcát a cipők tárolására, még jobb, ha egy komód vagy szekrény alá beréfnek így, és végképp nem foglalnak extra helyet.

Tetszett a bejegyzés? Kövess minket facebookon!