Ezt, a Houston belvárosában található családi házat négy konténerből "húzták fel" az építészek. Az előregyártott elemekről azt hihetnénk, nem adnak túl nagy mozgásteret a kreatív berendezésnek, az alábbi otthon viszont pont az ellenkezőjéről árulkodik.  

Az 1980-as években feltűnt, építészeti célra alakított konténereket eleinte csak kisebb stúdiókként, munkaállomásokként használták, alacsony költségük és egyszerűségük miatt azonban nem sokkal később már lakásokat kezdtek építeni belőlük. Az építkezés ilyenkor a légi és vízi közlekedés által használt fém-, vagy a direkt erre a célra szánt konténer-elemekből történik. Persze ahhoz, hogy jó hőszigetelők legyenek, különböző kiegészítő szerkezetekre is szükség van. 

A posztban bemutatott családi "mobilház" négy konténer együtteséből áll, amelyeket a közeli kikötőből szállították át.

Kettő alkotja közülük a lakó, étkező és alvó teret, a harmadik vendég "szobaként", míg a negyedik galéria-konyhaként funkcionál.

Mivel nem egyforma konténerekről van szó, a belmagasság elemenként eltér, de ezt inkább egyedi adottságnak, semmint hátránynak tekintette az építész csapat.

Az összhatás: tágas, meleg, otthonos belső tér, amely elsősorban a fa padlónak és a hívogató, egymással harmonizáló színek használatának köszönhető. 

Ha tetszett a bejegyzés, ide kattintva követheted a blogot a facebook-on!


Tetszett a bejegyzés? Kövess minket facebookon!