A múltkori után ismét hazai példát mutathat be a blog, bizonyítva, hogy Magyarországon is készülnek olyan kreatív, lenyűgöző átalakítások, amelyeket bármilyen külföldi lakberendező csapat megirigyelhetne. 

Atilla építész; feleségével, Fannival nemrég egy 55 négyzetméteres lakást vettek a budapesti Gozsdu udvarral szemben, egy jó állapotú, körfolyosós ház második emeletén. A lakás elhanyagolt állapotban volt, így nem volt kérdés számukra a felújítás. Mivel a bejárat szinte pont középre esett, mindkét oldalán két-két ablakkal, ezért adta magát az ötlet: az egyből kialakítanak két, kis méretű lakást, amelyben majd a gyerekeik lakhatnak egyetemista éveikben, egymástól függetlenül, mégis egymás mellett. Addig pedig kiadják őket.

Következzenek az "előtte" képek!

A két lakáshoz közös, beépített szekrényes előszobát alakítottak ki, melyben helyet kapott a lakásokat ellátó bojler, a közös használatú mosógép, porszívó, vasalódeszka, szárító, stb. is. A szekrény két szélső eleme a két különálló lakáshoz tartozik, melyben a 3,5 méteres magasság miatt bőven van hely a téli és nyári kabátoknak, valamint a cipőknek is.

Az előszobából külön zárható, hangszigetelt bejárati ajtóval nyílnak a lakások.

Így festenek most egymás mellett, kívülről:

A kisebbik lakás, képekben:

A 25 négyzetméteres lakás alaprajzában és kivitelezésében is hasonló a 27 négyzetmétereshez. Ebbe a lakásba nem terveztek galériát, ezért a megfelelő méretű ágy megtalálása jelentette a legnagyobb kihívást. Végül centiméterre pontosan elfért egymás mellett a megálmodott konyha, a frissen felhúzott elválasztó fal és az ágy is.

A nagyobbik lakás:

A 27 négyzetméteres lakásban meghagyták az eredeti galériát, melyet némi asztalos munkával és festéssel varázsoltak újjá. A lakás hangulatát az angol mintás tapéta határozza meg, melyet egyéb kiegészítőkkel, párnákkal, tányéralátétekkel és asztali futóval hangsúlyoztak.  

A fürdőszobában a legnagyobb kihívást a kisméretű tér berendezése jelentette. Ezt elegáns, praktikus elemekkel oldották meg. A lakás színeivel harmonizáló, zöld mozaikkeret kiemeli a térérzetet optikailag tágító óriás tükröt, a zuhanyt elválasztó üvegfal pedig szellőssé teszi a fürdőt.

A teljes körűen, műszakilag is felújított lakás kivitelezési és bútorozási költsége 3,5 millió forint volt - lakásonként.


Felújítottad a nappalit, kifestettétek a gyerekszobát, vagy átalakítottad a lakást, és még fotóid is vannak róla? Küldd el az otthonosblog@freemail.hu-ra, és inspiráld a többi olvasót!

Ha tetszett a bejegyzés, ide kattintva követheted a blogot a facebook-on!


Tetszett a bejegyzés? Kövess minket facebookon!