Inspirációt ugyanúgy meríthetünk sorozatok és filmek díszleteiből, mint egy lakberendezési magazinból, vagy esetleg ismerőseink jól sikerült dekor-ötleteiből. Még akkor is, ha az adott sorozat főszereplője épp Miami kedvenc sorozatgyilkosa, és elsőre furcsán veszi ki magát, hogy egy pszichopata ízlésével azonosulunk, amikor beleszeretünk a pasztell színű falakba, vagy éppen elgondolkodunk a mozaikcsempés fal lehetőségén a konyhánkban.


Dexter Morgan otthonát világszerte immár nyolcadik éve láthatják nézők milliói, és mint ezen milliók egyike, nyugodtan mondhatom, hogy a díszlet, a lakás még ennyi idő után sem unalmas.

A Michael C. Hall által megformált karakter ugyan egy sorozatgyilkos, az otthonát mégis bármelyik tehetős agglegény, egyedülálló szülő, vagy fiatal pár valószínűleg örömmel elfogadná. Ez a lakás ízléses, modern, világos, visszafogott és mégis vidám, ami pedig a legfontosabb: képernyőn keresztül is kényelmesnek és otthonosnak tűnik. A berendezés egy Brandy Alexander nevű belsőépítész nevéhez fűződik, aki több tv-sorozat díszletén is dolgozott már.

Egy pillanatkép a második évadból:


És a nyolcadikból: a konyha mit sem változott, kések a helyükön.

A mozaikcsempék izgalmassá és különlegessé varázsolják az egyszerű, kis konyhasarkot.

A nappali és a pasztell színek:

A jobb sarokban egy részlet a vérnyomelemző főhős dolgozóasztalából:

A szoba "bababarát" módban is üzemel néhány évadon keresztül:


A zöld mintás kanapé és fotel is megmaradt az utolsó évadig:

Egyszerű, letisztult és sárga: ilyen egy népszerű sorozatgyilkos kisfiának a szobája.

A sorozat valószínűleg legritkábban mutatott helyisége, a fürdőszoba. A közkedvelt türkiz falak és a fehér mellett visszaköszön a konyhából már jól ismert fekete-fehér-szürke, apró mozaikcsempe.

És íme a hálószoba, beépített gardróbbal..

..amiben persze nem csak ruhákat tárolhatunk.


A Morgan rezidencia tervrajza - egy ingatlanhirdetésbe is elmenne:

Tetszett a bejegyzés? Kövess minket facebookon!