A tavasz nemcsak a megújulás és a nagytakarítás, de a felújítások időszaka is egyben. Nézzünk néhány példát inspirációul fürdőszobai átalakításokra!

1. Előtte: Nyomasztó helypazarlás

A fürdőszoba legelőnytelenebb pontja a sötét, monstre mosdószekrény volt. Az alaprajz észszerűen mindössze egy kis szekrény használatát tette volna lehetővé. Az alaprajz újrakonfigurálása viszont jelentősen megnövelte volna a büdzsét, így a tulajdonos inkább az optikai változtatás mellett tette le a voksát. 

Utána: Kényelmesen elegáns

Első lépésként a fal színét változtatták meg, ez már önmagában jelentősen felderítette a hatást. A mosdószekrény-dilemma megoldásaképp végül egy nyitott aljú verziót választottak, ami a szellősebb térérzethez járul hozzá. A felújítás költségének jelentős részét a márványlapok használata tette ki - a padló erezetes csempéi a mosdószekrény mögötti és melletti falfelületen is visszaköszönnek – ezzel adva egységet a berendezésnek.

2. Előtte: Szűkös és rozzant

Nem a fürdőszoba eredeti színe volt az egyetlen probléma: a lazac színű kerámiacsempék, a színben hozzá választott mosdókagyló és WC ósdi hatása mellett a szekrény nélküli mosdó miatt tároló helyből sem volt elég, márpedig arra ebben a kis fürdőszobában mindenképpen szükség lett volna.

Utána: Kikapcsolódás a spa oázisban

Miután az ízléstelen elemeket eltávolították, a mosdószekrény területe is kapott a spa hatásból/stílusból, amelyet az éles sarkok és gömbölyű formák ötvözetével hoztak létre. A falba vájt négyszögletű rések nem csak tárolási, de esztétikai funkcióval is bírnak. Az egyenes vonalak uralmát pedig egy elegáns, kerek tükör töri meg. A csaptelep gömbölyűségét jól kiegészíti a mosdószekrény éles négyzetessége. 

3. Előtte: Nyomasztó bezártság

A fürdő előnytelen színválasztása, a sötét falak és mennyezet a rossz fényviszonyokkal együtt szűkös és bezárt hely érzetét keltették.

 

Utána: Tiszta és derűs

Hogy spóroljanak a felújítás költségein, a háztulajdonosok megtartották a régi mosdószekrényt, és ropogósan friss hatású fehér festékkel varázsolták újjá. Hogy elkerüljék a víz károsító hatását, a fát több rétegben kenték át magas fényű zománcfestékkel. A szoba hangulatának könnyedebbé tételéért világos, lágy kék színre festették a falakat és a mennyezetet. 


4. Előtte: Régi, ódivatú

Az első képet elnézve nem kérdés, hogy a fürdőszoba felújításért ordított. Nem csak a tároló hely hiányzott, de a kád és a csempék még a ház építése idjéből, 1928-ból valók. 

Utána: Fiatalos és vidám

A világosabb hatás eléréséért fehérre festett lambériát és klasszikus fehér csempét használtak, utóbbit egészen a mennyezetig. Az új – egy interneten olcsón talált csőből, egy darab mészkőből és egy mosdókagylóból készült – mosdószekrény lett a fürdőszoba fókuszpontja. A vidám, zöld festék, a friss, színes anyagok használata és az új berendezés is fiatalossá teszik a hatást. Az új, dupla ablakot mini redőnnyel és függönyökkel dobták fel.

5. Előtte: Agglegény-fürdő lerobbanva

A zárt, kis tér nem rendelkezett sok funkcióval, részben persze azért, mert egy korábbi felújítási kísérlet után befejezetlenül, így maradt. A mustársárga, lepusztult falak és a fürdőkád sem emelték a fürdő fényét...

Utána: Komoly és férfias

A cél az volt, hogy egy kellemes, egyben férfias hatású fürdőt hozzanak létre. A luxus minőségű fürdőkád mellé üveg mozaik csempét választottak, amely a padlótól a mennyezetig beborítja a falat. A lágy krém-, és barna színek a berendezésben is megjelennek, a mosdószekrény mahagóni lapjában, a járólapokban és a függönyön egyaránt. 

6. Előtte: Rendetlenség és káosz

A rendszerezés hiánya és a széles pult a mosdón azt eredményezte, hogy rendszeresen elöl hagyták a használati tárgyakat, ettől pedig az egész fürdőszoba rendetlennek tűnt.

Utána: Tisztaság és rendszerezettség

A karcsú és kicsi mosdópult nem teszi lehetővé a tárgyak elöl hagyását/ felhalmozását, stílusos módon csökkentve az erre alkalmas felületet. A kisebb szekrénynek is vannak ellenben fiókjai, amelyekbe lehet pakolni. A hófehér szín, a bőséges faanyag használat, valamint az üveg és fém kiegészítők adják a letisztult és kifinomult megjelenést a fürdőnek. 

Ha tetszett a bejegyzés, ide kattintva követheted a blogot a facebook-on!

Korábbi fürdőszobai átalakítások ide kattintva.

Tetszett a bejegyzés? Kövess minket facebookon!