Ennek a 45 nm-es madridi otthonnak az eredeti felosztása egy nappaliból, hálóból és fürdőszobából állt, konyha gyakorlatilag nem is létezett, csak egy kis főzősarok. Az átalakítás során lebontották a régi falakat, és újraértelmezték a tereket.

Az egész lakásban üvegfalakat használtak, így leválasztották ugyan egymástól a különböző tereket, mégsem kellett lemondaniuk a természetes fényről, amelytől az egész lakás szellős, világos, és ennél fogva optikailag nagyobb is lett. 

A másik domináns elem a meleg árnyalatú fa, amely nem csak melegséget,  de természetes hatást kölcsönöz a lakásnak. A mennyezet alatti polcokkal, szekrényekkel plusz tároló felületeket nyertek, ahogy a praktikus, ötletes kihúzható, akasztós szekrényekkel is. 

Az elrendezés újragondolásával nem csak egy rendes konyhának, de egy dolgozórésznek is lett helye.

A terasz beépítésével egy plusz helyiséget nyertek, amit vendég hálószobaként (egy kinyitható kanapéval) és étkezőként használnak jelenleg. Az üvegfalaknak köszönhetően pedig nem csökkent a beáradó fény mennyisége sem.

Az alaprajz:

Ha tetszett a bejegyzés, ide kattintva követheted a blogot a facebook-on!