Hollandia mindig is a vízen töltött élet inspirációja volt. Ez a ház Utrecht-ben annak az építészeti kezdeményezésnek a gyümölcse, amely arra igyekszik motiválni az embereket, hogy ott éljenek, ahol igazán jól érzik magukat. 

Egy kisgyermekes, fiatal pár egy építészeti stúdiót bízott meg a feladattal, hogy tervezze meg vízen lebegő "hajóházukat".

A kényelmes acél hajó-otthon a modern megoldások és funkcionális design csábító keveréke lett. A külső és belső tér egyesítését az építészek egy kinti lépcsőfeljáróval oldották meg, amely a tetőteraszra vezet; a belső tér a fehér stukkóval pedig egy szabadtéri szoba hatását kelti. A homlokzat illeszkedik a park természetes hangulatához; a lebegő hajóház réz lapjainak egyszerű geometriája harmonikusan tükröződik vissza a vízen. 

A  sarkokban elrejtett ereszcsatornák lehetővé teszik, hogy a ház alapja a víz alatt legyen, a tulajdonosok „csináld magad” mentalitása pedig segített megtartani az egyensúlyt a funkcionalitás esztétikum között.

Az építész csapat elmondása szerint a tulajdonosok a vízen lebegés élményét szerették volna megvalósítani, a privát szféra megtartásával - egy olyan hajót, ahova senki nem lát be, ők viszont élvezhetik a park teljes panorámáját.  

A kivitelezők ezt úgy oldották meg, hogy a külső szemlélő, aki megközelíti a hajót a gyaloghídon keresztül, csak egy ajtót lásson, amely alig sejtet valamit a belső térből. Ugyanakkor benn egy hatalmas tetőablakon keresztül látni lehet a fák tetejét, valamint közvetlenül az ember előtt a fás park látszik. 

A nyitott hallból megközelíthető a nappali és az étkező is.

Ha tetszett a bejegyzés, ide kattintva követheted a blogot a facebook-on!

Tetszett a bejegyzés? Kövess minket facebookon!