Egy négytagú család szerette volna kihasználni az összes lehetséges helyet 59 nm-es new yorki lakásában, így a felújításhoz belső építészek segítségét kérte. A keskeny terekkel rendelkező otthon nem kis kihívás elé állította a csapatot, de azt hiszem, elmondhatjuk, hogy kihozták belőle, amit csak lehetett.  

A nappaliban egy jókora asztal rejthető el a függőleges térben, hogy helyet adjon az összejöveteleknek, vagy a gyerekekkel töltött játékidőnek. Amikor pedig eljön az evés vagy a házifeleadat ideje, a szülők lenyithatják az asztallapot, leleplezve egy tucatnyi könyvet rejtő polcot is. 

Az asztal lába, ami önmaga is egy további tároló, könnyen alá tolható, hogy megtámassza a felületet.

A keskeny tér nem kedvez ugyan a tanulósarokkal egybekötött gyerek hálószoba kialakításának, de a flexibilis bútorokkal ezt is sikerült megoldaniuk a tervezőknek: 

Elég mindössze lenyomni az asztalt a padló felé, és a gyerekágy máris rendelkezésre áll. 

A nappaliból a szűk tér az alvó részek felé szélesedik, egy kompakt konyha mentén, amelyben minden megtalálható, amire egy háziasszonynak csak szüksége lehet - a falra pakolva.

A háló: az ágy majdnem az egész hálószobát kitölti, mégsem érződik annyira szűkösnek – a széles ablak az apró szobát is világosan tartja.

Habár csak a lakás egyik végében vannak rendes ablakok, a tetőablak az egész otthont világossá teszi - a nappali fényt pedig a téglafal mentén süllyesztett világítás is kiegészíti.

A nyitott téglafal a felújítás előtti szerkezet szinte egyetlen mementója.

A konyhában a színes felszerelés jól kiemeli a fehér felületeket.

A kis fürdőszobában lévő tetőablak nyitottá tesz a teret, az apró zöld csempék pedig egy igazi spa érzetét keltik.

A kicsúsztatható konyhai szekrény teljesen kihúzott állapotban térelválasztóként is funkcionál. 

Az ágy alatti tároló és a padló pedig segít a rend megőrzésében a hálószobában. 

Ha tetszett a bejegyzés, ide kattintva követheted a blogot a facebookon!


Tetszett a bejegyzés? Kövess minket facebookon!