Amikor Jessica és Yianni megvette ezt a kis víkendházat az oregoni Portland-ben, úgy döntöttek, hogy az 50 nm-es alapterület kibővítése helyett inkább úgy próbálják azt átalakítani, hogy az elérhető térből hozzák ki a lehető legjobbat.

Egy olyan pihenőhelyet sikerült létrehozniuk, ahol bőven van helye a fiatal családtagoknak és a vendégeknek, mindezt ráadásul szinte kizárólag újrahasznosított anyagokat felhasználva. 

A végeredmény egy olyan stílusos kis tér lett, amiben a ház minden lehetséges zegzugába hasznos dolgokat zsúfoltak. Az egyfalú konyha mellett a nagyszoba tágas térérzetének megtartása miatt döntöttek, a beépített kanapék pedig kinyitható ágyként szolgálnak a vendégeknek. A beépített szekrények és fiókok, valamint a könyvespolc-fal rengeteg tároló helyet biztosít.

A nagyszoba feletti mennyezetet megnyitották, hogy a szoba tágasabb legyen, de a háló és fürdőszoba plafonját direkt lejjebb hozták, így nyerve helyet a tetőtéri alvórész kialakítására – itt alszanak a szülők. 

A gyerekek szobájában két emeletes ágy, valamint egy dupla vendégágy kapott helyet. 

A fiatal pár barátai és családtagjai szinte minden hétvégét a házban töltenek, és mindenkinek jut elég hely. 


A zöld tető mellett új, „energiahatékony” ablakok tartják a helyet otthonosan, valamint egy fa kályha biztosítja az összes meleget, amire a kis házban szükség lehet. Jessicáék élelmiszer szempontjából is az önellátást választották a telken, gyümölcsfák soraival, zöldséges kerttel, valamint egy fóliaházzal, amit az odalátogató barátok segítségével emeltek. 

Ha tetszett a bejegyzés, ide kattintva követheted a blogot a facebookon!