Elsősorban kis alapterületű lakásoknál vált elterjedt megoldássá, hogy a térérzet optikai növelésének érdekében a falakat fehérre festik, sokszor pedig egy-egy szekrényen, bútoron is ez, a sokak számára rideg, unalmas szín köszön vissza. 

 

Míg a praktikai okok sok esetben a fehér mellett szólnak, egyre többen fogalmaznak meg kritikát az egyhangú, steril, hideg hatása miatt - sokan igyekeznek is egy-egy melegebb szín vagy fa elemek használatával megtörni a szükségszerűen alkalmazott natúr szín monotonitását.

Ennek a lakásnak a tulajdonosa, Ruth, a kanadai Waterloo-ból nem a térérzet növelése miatt választotta a fehéret otthona fő (szinte egyetlen) színének, vagy azért, mert tisztaságmániás lenne, hanem, ahogy ő mondja, a fehér számára egy életstílus. 

Aki tehát ódzkodik a natúr színek használatától, ne is görgessen tovább, mert ez a lakás valóban a fehér szín uralmát élteti. 

Fehérek a falak, a függönyök, a szekrények, a lámpa, a konyhacsempe, a konyhabútorok, az asztal, a kanapé, a lámpabura, az ágy, a tálkák és kiegészítők, de még a hófehér falakat díszítő képek is. Utóbbi nem véletlen: a tulajdonos hölgy ugyanis festő, munkásságát is a fehér alapon különböző fehér textúrák, minták használata jellemzi. Saját alkotásaival van tele a lakás: a fehéren-fehér képekkel.  

Ruth fehér iránti megszállottsága már több mint negyven éve tart, otthonát pedig egy kanadai belső építésszel alakíttatta ki - fontos szempont volt, hogy a hófehérbe burkolt enteriőr ne árasszon fagyos hangulatot, ezért a dizájner különböző rétegeket, árnyalatokat használt, így került például egy-egy szürke, barna elem is a belső térbe.

Ha tetszett a bejegyzés, ide kattintva követheted a blogot facebook-on!
Képek forrása: itt.

Tetszett a bejegyzés? Kövess minket facebookon!