Az üzletek polcai hetek óta mikuláscsokiktól és szaloncukroktól roskadoznak, karácsonyi dalok szólnak majdnem minden boltban, ünnepi díszkupacok csillognak hívogatóan a kirakatüvegek mögül, és gyakran előfordul, hogy úgy érezzük, akkor és ott, hogy pont ez a dísz-összeállítás kell nekünk is, mert annyira szép! Nem kell azonban feltétlenül sokat költenünk ahhoz, hogy ünnepi hangulatot csempésszünk az otthonunkba.  

Nézzünk néhány otthon is elkészíthető megoldást - tobozokkal!

Az alábbi díszhez a tobozok beszerzésén kívül elég egy hobby-boltot meglátogatnunk, az eredmény mégis gyönyörű. Használjunk barkácsragasztót; célszerű olyat választanunk, aminek a fejével könnyen adagolhatunk, ha nem találunk ilyen applikátort, akkor egy kis ecsettel kenjük a ragasztót a toboz "levélkéinek" a végére! Töltsünk meg egy tálkát (lehetőleg ne olyat, amiből enni szoktunk) arany, vagy ezüstszínű csillám porral (kreatív boltokban kapható), és hempergessük bele jól a ragasztós tobozainkat! Helyezzük a csillogó díszeket egy zsírpapírra száradni, majd kb. 2 óra eltelvétel használhatjuk őket, ahogyan szeretnénk. Például hajtogassunk hurkot egy selyemszalagból - a végein hagyjunk rá pár centit, hogy levél hatást keltsenek -, majd rögzítsük egy gombostűvel a toboz aljához!

Pillanatragasztóval rögzítsük a tobozok alját selyemszalagokhoz, majd kössük őket egyesével egy másik szalaghoz, amit a függöny alá akasztunk! Végül díszítsük masnikkal mindegyik szálat, hogy még szebb legyen az összhatás!

Lefújhatjuk őket hobby-. vagy dekorboltokban (vagy akár hipermarketekben) kapható arany és ezüst spray-vel, majd száradás után egy üvegtálba, vagy terítőre fektethetjük őket - egyszerű, és elegáns egyben.

Készítsünk, vagy vegyünk (pl. itt) mini-pompomokat, és pillanatragasztóval rögzítsük a toboz lapocskái közé! Gyerekekkel is jó közös program lehet.

Fessük vagy fújjuk le különböző színű festékekkel a tobozainkat, majd száradás után halmozzuk őket egy üvegvázába! 

A tobozok aljába csavart kampókon/akasztókon átfűzve a szalagot, máris kész a tobozgirlandunk:

A szalagot a toboz fejéhez is köthetjük, üres képkerettel kombinálva is jól mutatnak:

Mártsuk forró viaszba...

..vagy festékbe, és kössünk színes fonalat a tetejére, így felakaszthatjuk a lakásban valahova, végül karácsonykor a fát is díszíthetjük vele!

Ünnepi ajtódísz ötletekért kattints ide!

Ha nem szeretnél lemaradni a friss bejegyzésekről az ünnepi előkészületek alatt, kövesd a blogot a facebook-on!

Jó készülődést!

Tetszett a bejegyzés? Kövess minket facebookon!