Egy hangulatos, kényelmes kert, minél több, szebb növényzettel tökéletes helyszíne lehet a hétvégi kikapcsolódásnak, feltöltődésnek. Sokszor viszont az elhanyagolt, vagy első ránézésre kihasználhatatlan helyekről el sem hisszük, hogy szépek is lehetnének. Pedig egy kis kreativitással és munkával egy gazos, elhagyatott udvarból is lehet hívogató kert. Íme néhány átalakítás, inspirációul! 

1. Előtte: Gazos házoldal

Utána: rejtett belső udvar

Épségben megmentett palacserepekből és garázs-vásárokon, olcsón szerzett bútorokból hangulatos kis kertet hozott létre az amerikai tulajdonos a ház keskeny, gazos oldalában.

2. Előtte: üres ágyás

A tulajdonos ezt az üres ágyást örökölte a házzal együtt, közvetlenül a bejárat mellett, akkor már évek óta nem ültettek benne semmit.

Utána: Növény tumultus

Mindössze egy hétvégét vett igénybe az átalakítás. A talaj komposzttal való feltöltése után jöhetett is az ültetés.

3. Előtte: Nem túl dekoratív légkondicionáló a fókuszban.

Utána: buja növényzet

Néhány lépésnyi helyet szabadon hagyva rejtették virágok mögé a sarokban éktelenkedő klímát. Nem csak ekoratív lett, de a növények a berendezés árnyékolásával energiát is megtakarítanak napközben.

4. Előtte: egy átlagos, elhagyatott udvar..

Utána: különleges, hangulatos kert kikapcsolódásra - nagy terasszal, kis kerti tóval, növényekkel:

5. Előtte: gondozatlan lejtő, az egyébként takaros, szép ház szégyenfoltja.

Utána: gyönyörű, egzotikus terasz

A nehezen kezelhető lejtők, lankák kezelésére a terasz az egyik legjobb megoldás. Bár a tulajdonosok sok pénzt költöttek rá, és több évig is tartott az átalakítás, a végeredményt elnézve, igen csak megérte.

6. Előtte: bozótos, elhagyatott ház

A túlburjánzott, ápolatlan bokrok elfedték a ház utcafronti részét, barátságtalanná téve a környezetet.

Utána: hívogató előkert

Az átalakítás legnehezebb részét a nagy, öreg örökzöldektől való megszabadulás jelentette.  Az így felszabadult udvar utána már könnyen a kövek, szikladarabok, és kevés törődést igénylő növények egyvelegévé válhatott.

Ha tetszett a bejegyzés, ide kattintva követheted a blogot a facebookon!


Tetszett a bejegyzés? Kövess minket facebookon!