Attól, mert egy fürdőszoba kicsi, még nem feltétlenül kell, hogy komor, sötét, nyomasztó vagy rendetlen legyen. Nézzünk öt inspiráló megoldást stílusos fürdőszobákra!

1. Helykihasználás a tetőtérben

Azzal, hogy a kádat ugyanolyan színűre festették, mint a padlót, egy letisztult, homogén és egyben vidám színt adtak a fehér, világos térhez. A zuhanyfülke üveg oldalfalával pedig nem vettek el annyit a térérzetből, mintha tömör fallal választották volna le a tértől.

Még a WC mögötti falfelületben is ízlésesen mutat a tároló polc.

2. Nyugodt menedék

A klasszikus metrócsempe és a földszerű textúra, valamint a sok fény összessége hozza létre az egyedi, keleti-nyugati stílus találkozását ebben a kis fürdőszobában. A mosdótálat a lapra ültették, ezzel nemcsak különleges megjelenést adva a térnek, de a mosdószekrény limitált fiók-tároló helyét is megfelelően ki tudják használni. 

Egy tengerparti kiruccanásról hazahurcolt mangrove gyökeret festettek sötétbarnára, amit a falra rögzítve nem csak művészi designelemként, hanem praktikus tároló megoldásként is hasznosíthatnak.

3. Letisztult és egyszerű

A ragyogó fehér felületek és okos tároló-megoldásoknak köszönhetően ez a kis fürdőszoba jóval nagyobbnak tűnik, mint amekkora valójában. 

Az apró helyre egy zuhanyfülke bepréselése is kihívás volt, de a szoba egyik felében lévő rés tökéletes helyet biztosított hozzá végül. És még egy zuhany utáni száradó / megpihenő padnak is maradt hely, alatta egy jó mély fiókkal.

Az egyszerű fehér színvilág és a tükrös ajtajú szekrények az ablaktalan fürdőszobában is világos és szellős érzetet keltenek.  A keret nélküli zuhanyajtó a kis sarkot is a fürdő homogén részévé teszi. A méhkaptársejt alakú járólapok a zuhanykabin padlóján is visszaköszönnek, szintén segítve a két tér összekapcsolását. 

4. A modern és a hagyományos találkozása

Egy csokoládébarna fürdőszobaszekrény, több sor fehér mázas aprócsempe és egy elegáns orvosságos szekrény adja a kortárs hangulat és a ház klasszikus stílusának ötvözetét. 

A szürkés-kék színűre festett fal, a zöld szőnyeg, a merész, mintás zuhanyfüggöny mind hangsúlyos kiegészítői a fürdőnek. 

Az eredeti tükör jó állapotban volt, és a gyógyszeres szekrényre applikálásával praktikus plusz tárolóhelyet nyertek vele anélkül, hogy költeni kellett volna külön tükrös szekrényre. Az ezüst keret eleganciát és csilogást kölcsönöz a szobának. 

5. Antik stílus

Ennek a klasszikus fürdőnek a báját a vintage ihletésű részletek adják. A WC és a kád kivételével mindent átalakították egy felújítás során. A talpas mosdókagyló, a ferde élű tükör, a metró csempék  és a barna járólapok mind a tulaj antik-imádatának mementói. 

A teret optikailag (is) növelte a korábbi, nagy mosdószekrény helyett választott talpas mosdókagyló, az így kiesett tároló felületet pedig a falra fúrt polcok és akasztók pótolják. 

A WC felé függesztett tükör vonzza a természetes fényt, világosabbá téve a fürdőt.

Ha tetszett a bejegyzés, ide kattintva követheted a blogot a facebook-on!