Ha kicsi a fürdőszobánk, optikai trükkökkel is növelhetjük a teret, mint például egy teljes falszélességű tükör alkalmazásával, de vannak kreatív tárolási megoldások is, amelyek a maguk aprónak tűnő helymegtakarításával is sokat adhatnak a kis alapterülethez a mindennapokban. Következzen ezek közül néhány!

Használhatunk fűszertartó polcokat a falon, a pipere flakonok, üvegek, tubusok tárolására.

A pipereszerek vertikális tárolására ötletes kivitelezés: ha kifogytunk a vízszintes helyekből, egy függőleges tányértartó állvány nemcsak praktikus, de dekoratív választás is lehet.

A fürdőszobaajtó feletti falrész általában kihasználatlan marad, pedig a ritkábban használt dolgokat nyugodtan tárolhatjuk egy ajtó fölé rögzített polcon is.

A hullámcsatok tárolására sem kell feltétlenül külön doboznak hely a polcon, és az sem hátrány, ha nem kallódnak szanaszét a fürdőnkben - egy felragasztott mágnescsík tökéletes megoldás lehet. 

Használjunk befőttes, vagy bébiételes üvegcséket az olyan apróságok tárolására, mint a fültisztító, vatta, vagy akár sminkecset - ezek a falra rögzítve nem foglalnak helyet sem a polcon, sem a mosdókagyló peremén. 

A fürdőszobaszekrények aljába szerelt kihúzható fiók jó lehet a tisztítószerek tárolására.

Egy második zuhanyfüggöny rúd jó megoldás lehet a tusfürdők, samponok tárolására. 

Az ajtó teljes felületét kihasználva akár több törölköző vízszintes elhelyezésére - azaz szárítására - is lehetőség nyílik. 

A fürdőszoba-szekrény ajtajának belsejéhez ragasztott műanyag elemek tökéletesek a kisebb pipere cuccok tárolására.

Ha túl közel van a wc a fürdőkádhoz, egy dekoratív függöny használatával még mindig elválaszthatjuk egymástól a két teret.

+1: Egy nagy tükör a falon is lehet dekoratív és bájos - a kicsi fürdőszoba optikai térnövelésére használt üveglapot keretezzük bátran akár saját készítésű rámával, ettől igazán otthonos és hívogató lesz! 

Ha tetszett a bejegyzés, ide kattintva követheted a blogot a facebook-on!


Tetszett a bejegyzés? Kövess minket facebookon!