Kedves, modern otthont mutatok be ismét Ausztráliából, ezúttal Brisbane városából. A fiatal belsőépítész, Claire és férje otthonáról készültek a képek, miután jelentős átalakításon esett át.

Világos és levegős – nagy, szomszédos erkélyekkel; az egykori két hálószobás legénylakás tökéletes lakó- és egyben dolgozó-térré vált a szorgalmas pár munkájának köszönhetően.

Claire otthonról dolgozik, így a korszerűsítés mellett az is fontos szempont volt, hogy megfelelő munkasarkot is kialakítsanak számára. 

Amikor először találkoztunk, a földön heverő matracon - ami ágyként és egyben szófaként funkcionált- , valamint egy fekete fekvőfotelen kívül más berendezése nem is volt - emlékszik vissza a feleség. - Ezek közül már egyik sincs - teszi hozzá mosolyogva.

A beépített szekrényekkel tárolóhelyet nyertek, és érdekesebbé tették az előtte sivár nappalit is. A padlószőnyeget fa padlóra és világosabb szőnyegre cserélték, ezen felül pedig új lámpák, redőnyök és bútorok tették teljessé a felújítást. 

A lakás egy épület teljes emeletét elfoglalja, amely szerencsére mindkét oldalon nagy erkélyt jelent, így amikor ezeket összenyitják a lakással, körülöleli őket a szabad levegő. 

Úgy döntöttek, hogy kihasználják a kinti tereket – a hatalmas étkezőasztalukat is inkább ott állították fel, ahelyett, hogy értékes padlófelületet pazarolnának bent. Természetesen Queensland éghajlata is kell egy ilyen megoldás kivitelezéséhez – még télen sem csökken a hőmérséklet 20 fok alá. Az asztal fölötti fény meghittebbé teszi egy kültéri berendezés hangulatát - magyarázza a belsőépítész.

Az ingatlan egyik hátránya, hogy nincs elegendő falfelület, ahová a képeket kitehetnék – ezért kitaláltak egy egyedi felfüggesztést a keretezett posztereknek:

Sok a benti növényünk, mert olcsóbbak és tovább élnek, mint a virágok – mivel nincs kerti kilátásunk, ezek kárpótolnak helyette, a zöld szín pedig frissességet ad a lakásnak. 

Egy kis részlet a hálóból, balra pedig a feleség dolgozósarka.

Ha tetszett a bejegyzés, ide kattintva követheted a blogot a facebookon!

A blogon megjelent korábbi, felújításról szóló bejegyzéseket itt olvashatod.

Tetszett a bejegyzés? Kövess minket facebookon!