Ha szereted a csipkés ágyneműket, a kopottas, festett bútorokat, teáscsészékkel van tele a konyhaszekrény, imádod a virágmintát vagy a kristálycsillárokat, akkor a shabby chic a te stílusod!

Hogy mi is az a shabby chic?

 

Kopott eleganciát jelent, színvilágában a fehér dominál, kiegészítő pasztell árnyalatokkal. Kopottas, régi anyagok, len vagy vászon jellemzi az anyaghasználatot. Ám akármennyire is szimpatizál ez a stílus a kop(tat)ott, csiszolt, régies elemekkel, fontos jellemzője, hogy maguk a bútorok önmagukban elegánsak, kecsesek, bájosak (sikkesek, azaz chic). 

Az eredeti shabby chic egyik alap jellemzője, hogy a szobák nincsenek túlzsúfolva bútorokkal, nagy, világos terekkel operál. Éppen ezért jó példa ez a 72 négyzetméteres lakás Svédországból, a nagy alapterületnek köszönhetően kényelmesen tudták kihasználni, berendezni a tereket.

A berendezés egyszerre rusztikus és szolidan elegáns. Ami sok más stílusnál is fontos, az a shabby chic-re is igaz: fontosak a fehér mellett a kiegészítő színek. A halvány rózsaszín, az égkék, a pasztell szürke vagy a krém szín puha finomságot kölcsönöz a fehér ridegsége mellé, az összhatás így lehet igazán sikkes, bájos, hívogató.

A romantikát is elbírja a stílus, sőt, kifejezetten szereti.

 

Ha tetszett a bejegyzés, ide kattintva követheted a blogot facebook-on!

Képek forrása: itt.

Tetszett a bejegyzés? Kövess minket facebookon!