Minden helyiségből a legjobbat hozhatja ki a rendszerezés, de a kevés hellyel rendelkező konyhák különösen sokat profitálhatnak az akasztók, tartók és polcok kreatív használatán.

Aki gyakran süt, főz, biztosan egyetért velem, amikor azt mondom; egy konyhában sosem lehet elég hely. Használjunk hát minél több lehetséges felületet tárolásra - íme 10 ötlet, hogyan!

1. A mosogató alatt

Az egyszerű kampók a legegyszerűbb és egyben legjobb eszközei is annak, hogy a konyhaszekrények belsejéhez tárolófelületet adjunk.

Az egyik legalapvetőbb, ellenben mégis sokszor kihasználatlan felület, a mosogató alatti szekrény oldala..

..pedig egy-egy akasztóval, vagy tároló kosárkával sok mindennek helyet találhatunk a mosogató alatt.

Egy felfüggesztett rúdra akaszthatjuk a pumpafejes tisztítószereket is:

Kampókra erősített kis kosár a ritkábban használt eszközöknek, szivacsoknak.

A szekrényajtó belső falára műanyag tárolóelemet is ragaszthatunk, ebben tarthatjuk a sütőpapírt, alufólia és folpack tekercset, izzókat, vagy akár dugi kekszeket is. 

2. Aprítsunk hagymát a mosogatón!

Használjuk a mosogatónkat átmenetileg vágó felületként, egy ráhelyezhető, nagy vágódeszkával, így több szabad felületünk marad főzéshez a munkapulton!

3. Sín a szekrény oldalán

A szekrény oldalsó falára rögzített sínre fém kampókkal akaszthatjuk a szűrőt, merőkanalat, sütőlapátot - bármit, aminek lyuk van a nyelén.

4. Polcok a plafonnál

Ki mondta, hogy közvetlenül a mennyezet alatt nem használhatunk polcokat?

5. Száraztáp szétosztva

Akinek kutyája, vagy macskája van, jól tudja, hogy a tápokat nagy kiszerelésben venni gazdaságosabb. Igen ám, de a nagy zsák nem fér el minden konyhában. Erre jó megoldás a zárható tetős, műanyag müzli-, vagy tésztatartókban, elosztva tárolás: kisebb helyet foglalnak, könnyebben adagolható velük Beni vagy Cirmi vacsorája, és, nem utolsó sorban, egyszerűbben is zárhatók, mint egy kiszakított zacskó szája (valamint nem csak kedvencünk száraz tápjának szagát tartja magában, de annak frissességét is jobban megőrzi). 

6. Mobilpolc

Tegyünk extra polcot a polcok közé! A kisebb, mozgatható elemek használatával különböző méretű, formájú konyhai készleteket pakolhatunk a két lap közé.

7. Edények a falhoz

Használjunk egy kisebb függöny rudat a fedők tárolásához, és könnyű hozzáférhetőségéhez! 

8. Átmeneti asztal, nem foglal helyet

Egy lehajtható asztallap étkezéshez, vagy akár plusz munkafelületként is jó megoldás:

9. Egy keskeny, magas, görgős kocsi is extra tárolóhelyként szolgálhat.


+ 1. Mert ez a lényeg: Használjunk minden egyes falfelületet!

Még azt is, ami első ránézésre nem tűnik annak. 

Tetszett a bejegyzés? Kövess minket facebookon!