Egy lakás, egy szoba hangulatát elsősorban a színei határozzák meg, így kétségkívül az egyik legsarkalatosabb pont egy lakótér kialakításában a falak színe. Amilyen egyszerűnek tűnhet azonban egy szín kiválasztása, olyan sok odafigyelést és türelmes válogatást igényel.

Előfordulhat, hogy a szín, ami két hete még a szívünk csücske volt, most, a falon száradva már egyáltalán nem tetszik; legszívesebben újrafestenénk az egészet: csakhogy ez legtöbbször nem lehetséges (legalábbis a pénztárcánk bánná). Ezért nagyon fontos a megfelelő szín kiválasztása, és nem csak egy adott színpaletta alapján, a festék boltban - ha tehetjük, próbáljuk ki a színt egy kisebb felületen, mielőtt az egész hálót pl. narancs színűre pingálnánk.

Addig is, néhány válogatás segítségével, szeretnék bemutatni egyes falszíneket a virtuális palettáról, hogyan is festenek a gyakorlatban. 

Önző módon, személyes kedvencemmel kezdem, ami amennyire elcsépelt az amerikai sorozatok és filmek díszleteiben, olyan kevéssé használt szín a hazai lakás dekorációban - egyelőre: bemutatom a türkizt.

Egy kis ízelítő egy későbbi témából: a csíkos fal.

Ezt a hálót, akármilyen picinek is tűnik, bármikor elfogadnám, nem csak a fehér és türkizkék találkozása miatt; az égősorral együtt nálam ő az első helyezett.

Jól mutat egyéb színekkel együtt is:

A legjobb kiegészítő színe azonban mégis csak a fehér.

Önmagában is annyira tömör, élénk és dekoratív a fal színe, hogy üres képkeretekkel is megállja a helyét.

A gyerekszobákba is kitűnő választás lehet:

És végül a fürdőszobában:

Tetszett a bejegyzés? Kövess minket facebookon!