Manapság sokféle váza közül választhat az, aki szeretné színessé, vidámmá tenni a lakás helyiségeit pár szál, vagy néhány csokor virággal. Egy ideje - szerencsére - divatba jöttek az egyszerű üveg vázák, amelyeket lehet utálni is, de a kreatív megoldások kedvelőinek nem érdemes, mert újabb dekorációs lehetőségeket adnak a színek kedvelőinek kezébe. Ezek közül válogattam össze néhányat.

A tulipánokat persze a cukros gabonapehely-karikák közé okosan kell rejteni: egy, a virágboltok többségébnél is kapható kis műanyag vizes fiola, vagy akár egy fél literes műanyag palack levágott aljába öntött víz is segíthet kivitelezni az alábbi kompozíciót, úgy, hogy a virágok is túléljék a dekorálást:

Ha már édességeknél tartunk, jó választás a színek jelly beanek hada is:

Ugyan a sokféle szín vidámmá teszi a szobát, mégis, meghittebb alkalmakra a homogén színválasztás jobb ötlet lehet, legalábbis az alábbi képen tökéletes az összhang:

Egy cserépnyi virág, nyalókák ölelésében, váza helyett:

 

És egy példa arra is, hogy az édesség-dekoráció virág nélkül is megállja a helyét:

Igazából csak egy baj van a vázák ezen felhasználási módjával: édesszájúak számára folyamatos csábítást jelentenek, így valószínűleg a közelükben nem is maradnak meg sokáig.

Tetszett a bejegyzés? Kövess minket facebookon!