A színek nem csak pillanatnyi benyomásokat ébreszthetnek bennünk, de a hangulatunkért, a belőlünk kiváltott érzelmekért is felelősek lehetnek, ezért szükségtelen is talán hangsúlyozni, mennyire fontos, hogy jól válasszuk meg a szobáink színét – elvégre otthon mindannyian jól szeretnénk érezni magunkat.

Ezúttal sárga színvilágú nappalikat válogattam össze, hátha inspirációt nyújtanak azoknak, akik nem idegenkednek ettől a sokoldalú és merész színtől.

Hogy miért szerethetjük a sárgát?

Mert életvidám, frissességet és meleget áraszt, és ha jól találjuk el az egyéniségünkhöz, ízlésvilágunkhoz illő árnyalatot, folyamatosan pozitít energiával tölthet fel, így kitűnő választás rosszkedv és a borús napok ellen is. 


Attól függően, hogy milyen árnyalatát, milyen színnel együtt használjuk, hűvössé és meleggé is ugyanúgy varázsolhat egy egyszerű teret. 

Rengeteg tónusa közül választhatunk; míg a túl harsány sárga provokatív lehet, a napsárga vidámságot, a narancsosabb színvilág eleganciát sugall. Ahogy ezekből a példákból is jól látszik, a natúr, semleges színek és a fehér a legvisszafogottabb és legletisztultabb kiegészítői, nem árt vigyázni: önmagában a sárga túl sok is lehet. 

Ahogy az is igaz, hogy minél több fényt engedünk az adott helyiségbe, annál jobban érvényesül a sárga "derítő" tulajdonsága. 

Különösen jól mutat az élénk színekkel, a pirossal, zölddel, naranccsal is.

De egy natúr árnyalat a kékkel is tökéletesen harmonizál:

Citrom és narancs egymás mellett:

A megtestesült elegancia:

The Beatles-rajongóknak:

A jól bevált fehérrel:

+ Egy bónusz a végére, ahol ugyan csak a könyvespolc mögötti fal sárga, a szobában domináló bútorok színe miatt úgy gondoltam, van helye a válogatásba: